ratten

Italiaans dorp vecht tegen duizenden ratten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In het Italiaanse dorp Gattolino hebben ze last van ratten. Heel veel ratten. Duizenden dieren vallen elkaar aan en lijken expres voor auto's te springen. Op de weg naar het dorp liggen overal dode dieren.

De vele dieren komen uit een voormalige duivenfokkerij in de buurt van het dorp. Deze fokkerij werd eind vorig jaar gesloten. Toen vonden de ratten er nog een hoop eten en een plekje om te wonen en slapen. Waarschijnlijk is de rattenkolonie op zoek gegaan naar nieuw voedsel toen het eten in de fokkerij opraakte.

Ratten vangen

Je kunt je voorstellen dat de bewoners van het dorp niet blij zijn met de duizenden ratten in hun dorp. Daarom gaat een speciale groep van de brandweer, politie en gezondheidsinspecteurs de dieren bestrijden. Dat gaan ze doen met een speciaal gif. Hoelang het duurt voordat alle ratten gevangen zijn is nog niet duidelijk. 

Opgegeten

Om te voorkomen dat er nog meer doodgereden ratten worden opgegeten door hun soortgenoten, worden de dode dieren iedere avond én iedere ochtend door de gemeente verzameld en weggebracht.

Anderen lazen ook: Nuttige lastposten: waarom zijn ze nodig?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps