De vos is opgevangen door Vogelrevalidatiecentrum Zundert

Jonge vos wandelt strandtent binnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

‘Hallo, mag ik een glaasje vossenbessensap?’ Een strandtent in Hoek van Holland kreeg zaterdag bijzonder bezoek. Er kwam opeens een jonge vos binnenwandelen! 

In de duinen bij Hoek van Holland leven vossen. Meestal blijven die in het natuurgebied. Maar zaterdag ging er eentje aan de wandel. Vaak betekent dat dat ze hun moeder kwijt zijn. De jonge vos liep tijdens zijn wandeling een strandtent binnen.

Eerste vos van het seizoen

De medewerkers van de strandtent wisten niet wat ze zagen en belden de dierenambulance. Die bracht het dier naar Vogelrevalidatiecentrum Zundert. ‘Het is het eerste vosje van het seizoen’, vertelt een medewerker van de opvang. ‘De meeste vossen worden vanaf mei geboren, dus we verwachten er nog wel meer.’

Vijf weken oud

Het opgevangen vosje is vijf weken oud en maakt het goed. ‘Hij eet al zelfstandig. Het idee is dat hij hier groot wordt met de rest van de vosjes. Na een paar maanden laten we ze in overleg met boswachters in verschillende gebieden weer vrij.’

De vos is opgevangen door Vogelrevalidatiecentrum ZundertFoto's Vogelrevalidatiecentrum Zundert

Anderen lazen ook: Vos snuffelt aan Thijs (10): 'Wel een beetje spannend'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook