Luipaard

Jongen (14) redt neefje (7) uit de bek van een luipaard

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een échte held, zo kun je de Naresh (14) uit een dorpje in het noordwesten van India wel noemen. Met een stok en wat stenen probeerde hij zijn neefje Harshad (7) uit de bek van een luipaard te redden. 

Naresh en Harshad waren bramen aan het zoeken op de boerderij van hun oma Kanhibai, die op het land aan het werk was. Volgens de Indiase krant Times of India dook toen plotseling uit de bosjes een luipaard op. Het dier viel eerst de oudste jongen aan, maar omdat hij snel wegsprong greep het luipaard daarna zijn neefje.

Stok en stenen

Naresh dacht niet lang en ging de grote kat dapper te lijf met een stok en wat stenen. Hij hoopte dat het roofdier zijn neefje zou loslaten, maar dat gebeurde niet meteen. Naresh begon luidkeels te roepen en alarmeerde zo zijn oma. Toen zij eraan kwam met haar kapmes, ging het luipaard ervandoor. Haar twee kleinkinderen werden daarna met flinke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

Oud luipaard

Een dag later werd het luipaard dood gevonden door boswachters. Vermoedelijk was het dier al vrij oud, want dierenartsen vonden toen ze hem onderzochten geen verwondingen of afwijkingen, schrijft de Indiase krant.

Anderen lazen ook: Wasbeer laat zich niet zomaar redden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is zielig voor die jongens maar ook voor de luipaard Duimomlaag

Mee eens! Het is erg zielig voor de jongetjes en zou het denk niet anders aangepakt hebben. Zonde dat het luipaard dood is gegaan. Het zijn mooie dieren.

Ja, mee eens. Luipaarden zijn echt prachtig. Serieus. En echt respect voor die jongen, zo dapper!

Zo zielig dat het luipaard dood is. Ik ben een kattenliefhebber

Maar die kinderen zijn wel veeellllll belangrijker

Vind je? Daar ben ik het niet helemáál mee eens. Ik ben ook een hele grote kattenliefhebber, en eerlijkgezegd vind ik het zieliger voor het luipaard, want die is dood. Maar ik vind het wel heel dapper dat die jongen zijn neefje probeerde te redden, en ik ben blij dat ze nog leven hoor, daar ben ik het wel gewoon mee eens.

Ik vindt het zielig voor die jongens. Wat stoer!!

nou de luipaard heeft heeft gevochten en dat is het laatst wat hij doet duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuus maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar het is ook zielig voor de jonges

Wow ik ben nog 10 maar dat zal ik waarschijnlijk nooit durfen,behalfe als het echt mis gaat,dan wel mensen zijn net iets belangrijker dan dieren.Maar ik blijf wel een dieren friend

HOE KOMT DIE OMA AAN EEN KAPMES HAD ZE DIE BIJ HAAR DAS GEVAARLIJK WOU ZE DAT BEEST SLAGTEN GEEN GOED IDEE DAN AT HIJ WAARSCHIJNLIJK DAT JONGETJE METEEN OP?!

waar staat dat hij dier dood is? er staat aleen dat hij wegrende!

hahahahahahahahahahahahahahahahaahahqahahahhhhhahahhahahahahahahahahahahahhaahahhahahahahahahahahahhahahaahahhahaahhahahhahahhahahahhahahahahahahhahahahaha
het is niet leuk voor allebei
vooral voor de jonges (ik heb gelezen dat als een luipaard een mens aanvalt het geen pijn doet)

wat dapper van die jongen van 14 Duimomhoog Blij Blij Blij Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.