wallaby

Kangoeroe gevangen op de Australiëlaan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een loslopende kangoeroe die gevangen wordt op de Australiëlaan. Het klinkt als een flauwe mop, maar toch gebeurde het in Maastricht.

Vlakbij het vliegveld Maastricht Aachen Airport liep een loslopende kangoeroe over straat. Opmerkelijk, want loslopende kangoeroes zie je normaal alleen in Australië. En daarom moest het beestje snel gevangen worden.

Politie

Het buideldier liep eerst op de Europalaan en kon uiteindelijk door de politie en marechaussee worden ingesloten op de Australiëlaan. 'Met behulp van het vangnet van de eigenaar is het beestje uiteindelijk gevangen', zegt een politiewoordvoerder tegen de NOS.

Wallaby

De kangoeroe was een jonge wallaby, oftewel een kleine tot middelgrote kangoeroe. Het dier was ontsnapt uit een dorpje bij het vliegveld. In Nederland is het niet verboden om wallaby’s te houden, maar dan mogen ze natuurlijk niet los op straat lopen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Kangoeroe dolblij met knuffel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.