Kangoeroes kunnen communiceren met mensen. Foto: Shutterstock

Kangoeroes kunnen communiceren met... mensen!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het klinkt als een 1-april-grap, maar daar is het nog een beetje te vroeg voor. Kangoeroes kunnen communiceren met mensen! Dat zegt een groep Australische en Engelse onderzoekers. 

Wetenschappers uit Sydney (Australië) en Londen gaven elf kangoeroes een opdracht, waarvan ze (heel gemeen) wisten dat de buideldieren die nooit zouden kunnen uitvoeren. Ze gaven de dieren namelijk eten in een doos, die ze niet konden openmaken.

"Help mij!"

Maar wat gebeurde er? Ze gaven na een tijdje niet op, maar zochten hulp. De kangoeroes keken afwisselend naar de wetenschapper en daarna weer naar de doos met eten, alsof ze wilden zeggen: "Help mij!". Sommige dieren begonnen zelfs een beetje te snuffelen en krabben aan de onderzoeker, en keken daarna weer naar de doos.

Zichzelf aanleren

Bijzonder, vinden de onderzoekers. Dit soort gedrag zie je vaak bij huisdieren zoals katten en honden, die al jaren bij mensen leven. Maar bij wilde dieren als kangoeroes niet. De wetenschappers denken dat sommige dieren dit gedrag zichzelf aan kunnen leren, als ze in bepaalde omstandigheden leven. Iets dat voorheen eigenlijk als onmogelijk werd beschouwd. In dit geval zou het komen doordat deze elf kangoeroes in een dierentuin wonen, en dus af en toe mensen om zich heen hebben. 

Anderen lazen ook: Stinkend rijk door... Potvispoep of -braaksel?!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het echt heel bijzonder dat dat kan.

wow dit wist nog helemaal niet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps