Kat gered uit vuilniszak. Foto: Instagram minprirody73

Kat, gered uit vuilniszak, is nu vice-minister

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Deze Russische kat is het nieuwe jaar goed begonnen. Hij ontsnapte uit een vuilniszak, vlak voor hij in de afvalscheidingsmachine zou worden gegooid. Nu is hij zelfs benoemd tot vice-minister.

Op het nippertje werd de huiskat gered door een oplettende afvalsorteerder. De man stond vorige week aan de lopende band die eindigde in een afvalscheidingsmachine. En hij pakte een zak vast met een 'zachte inhoud', zoals hij daarna vertelde aan Russische media.

Kat in de zak

De man besloot de zak open te maken. En toen vond hij letterlijk een kat in de zak. Volgens de directeur van het sorteerbedrijf scheelde het een haartje, of het poezenbeest had het niet overleefd.

Vice-minister

Het Russische ministerie van Milieu in de regio besloot het dier te adopteren. Hij wordt nu verzorgd door de medewerkers van het ministerie. De kat is nu zelfs benoemd tot vice-minister van Milieu. De minister zelf deelde een foto van haar nieuwe maatje op Instagram. Het zwartwitte diertje is gecheckt door een dierenarts en is helemaal gezond. Waar het beestje woonde voor zijn vuilnis-avontuur, is nog niet duidelijk.

 

Anderen lazen ook: 5 katten met een dubbelleven

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook