Foto: Dierenbescherming

Kat Noortje overleeft 2 (!) trein-aanrijdingen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Kat Noortje heeft misschien wel meer dan negen levens. Tijdens een avontuur buiten huis kwam ze op het spoor terecht. Daar werd ze door een trein overreden én door een andere trein aangereden. Wonder boven wonder trippelt ze nu weer vrolijk thuis rond.

Het baasje van Noortje merkte op een avond al dat haar poezenbeest niet thuis was gekomen. De volgende dag kreeg ze een telefoontje van de dierenkliniek in Alkmaar. Wat bleek? Noortje was tijdens een nachtelijk avontuur langs het spoor beland. Ze was zó geschrokken van een langs sjezende trein, dat ze stokstijf op de rails was gaan liggen. En toen denderde er dus nóg een trein over haar heen.

Gewikkeld in een sjaal

Toen hoofdconducteur Renske doorkreeg dat er een poes op de rails lag, haalde ze haar met knikkende knieën van het spoor. Ze wikkelde de poes in een sjaal en nam Noortje mee in de trein, waar de poes dicht tegen haar aankroop. Op station Alkmaar stond te dierenambulance al klaar om de harige viervoeter mee te nemen.

Gewond

Noortje was gewond aan haar hoofd. Haar ene oogje bloedde en moest worden weggehaald. Toch maakt ze het nu goed. Noortje is weer thuis bij haar baasje. En hopelijk laat ze die treinen voortaan echt links liggen.

Anderen lazen ook: Poes ontsnapt op Schiphol

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook