Beeld Dierenambulance Den Helder

Kees de kat hoeft niet gered te worden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Als ze bij de dierenambulance in Den Helder een telefoontje krijgen dat er een smerige, kleddernatte kat is gevonden, weten ze inmiddels wel hoe laat het is. Kees de kat is weer bezig. Kees houdt gewoon van zwemmen en van modderbadjes nemen. 

De medewerkers van de dierenambulance hebben hun handen vol aan de zevenjarige Kees. ‘Kees woont in Anna Paulowna en is daar regelmatig in een sloot te vinden, want Kees houdt van zwemmen', schrijven de medewerkers op Facebook. 'Ook vindt Kees het heerlijk om door de modder te rollen, waardoor hij zijn bijnaam Smeerkees heeft gekregen.’

Redden

Kees heeft een lange vacht dus als hij het water uit komt, en dan ook nog even lekker in de modder gaat rollen, ziet hij er niet uit. Niet zo gek dus dat mensen ‘die arme kat’ dan willen gaan redden. Maar dat is dus nergens voor nodig. De kater heeft gewoon een lieve bazin en een warme mand waar hij bij kan komen van zijn zwemavonturen.

Niet voeren

De dierenambulance roept dan ook op om te stoppen met het 'redden' van Kees en niet meer te bellen. Ook vragen ze om hem niet te voeren. ‘Kees krijgt medicijnen en heeft speciaal voer. Als u hem voert kan dit problemen opleveren voor zijn gezondheid. Voer hem dus niet en laat hem alstublieft lopen of zwemmen. Kees komt altijd zelf weer netjes (of met een vacht vol modder) thuis.’

Anderen lazen ook: Lotje rooft spulletjes uit tuinen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook