Kaapse grondeekhoorn

Ken je deze 3 slimme dierentrucs al?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Het mag natuurlijk niet, maar soms als je heel boos bent, smijt je weleens een kussen naar iemands hoofd. Uit onderzoek blijkt dat octopussen precies hetzelfde doen. Wanneer ze een andere octopus niet kunnen uitstaan, gooien ze bijvoorbeeld schelpen of algen naar zijn kop. Zijn er nog meer dieren die slimme trucs weten? 

Parasol

De Kaapse grondeekhoorn leeft in het zuiden van Afrika. Daar kan de zon soms heel fel zijn. Eekhoorns hebben natuurlijk geen parasol… behalve als ze er zelf een maken. Dit slimme diertje weet zijn dikke staart zo boven zijn koppie te houden dat hij geen last meer heeft van de zon. Wat een coole kikker uhh… eekhoorn!

Kaapse grondeekhoorn

Restjes eten

Een poolvos eet graag kleine knaagdieren, maar als het winter wordt, zijn deze lastig te vinden. Waar hij leeft kan het namelijk wel veertig graden onder nul worden! Om toch genoeg eten te vinden, heeft hij iets slims bedacht. Hij vindt een ijsbeer en sluipt er achteraan. Een ijsbeer laat altijd een beetje vlees liggen na zijn jacht en dat kan de poolvos dan lekker opsmikkelen.

Poolvos

Sssssuper goed acteren

Wel meer dieren kunnen goed dood spelen, maar de haakneusslang zou een prijs moeten krijgen voor zijn acteerkunsten. Wanneer een vijand hem wil opeten gaat hij op zijn rug liggen en laat zijn tong slap hangen. Hij zorgt zelfs dat hij een beetje naar rottend vlees gaat ruiken. Bah, zo’n vies hapje laat je liever liggen.

Haakneusslang

Benieuwd naar nog meer slimme dierentrucs? Ga dan naar dit overzicht!

Anderen lazen ook: De koekoek deelt eieren uit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook