leeuw

Kenia niet blij met knuffelende 'homoleeuwen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Twee knuffelende mannetjesleeuwen. Dat klinkt schattig toch? De Keniaanse overheid vindt van niet en wil de dieren zelfs uit elkaar halen. 

In het Masai Mara-park worden de knuffelende leeuwen steeds vaker gezien tijdens safari's door toeristen. En daar is de Keniaanse regering niet blij mee. Homoseksualiteit is namelijk verboden in het Afrikaanse land. Daarom wil de overheid het knuffelende stel uit elkaar halen.

Boze geesten

De regering denkt dat de leeuwen het gedrag nadoen van homo's die het park bezochten. Of dat de dieren misschien wel last hebben van boze geesten. Door de leeuwen uit elkaar te halen hoopt de overheid dat ze hun ‘slechte’ gedrag afleren.

Homoseksueel

Toch zou het kunnen dat de leeuwen echt verliefd zijn op elkaar. Homoseksualiteit komt volgens biologen namelijk vaker voor bij dieren. Zo’n 450 andere diersoorten (zoals dolfijnen, kevers, flamingo’s en bizons) kunnen soms homo zijn.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: He! Waar komen die leeuwen vandaan?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vindt het wel goed dat ze knuffelen want dan vechten ze tenminste niet. Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.