kerstbomen olifanten

Kerstbomen voor dieren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Wat doe je met je oude kerstboom? De meeste mensen gooien hem weg. Maar sommigen brachten hem naar de dierentuin als late kerstmaaltijd of om mee te spelen.

In Berlijn werden de kerstbomen vooral door lokale verkopers aan de dierentuin gegeven. En daar waren vooral de olifanten erg blij mee. Voordat ze de bomen opaten speelden de dieren flink met de bomen. Ze zijn dol op de sterke geur van de dennennaalden. 

Vers en sappig

De Duitse dierentuin accepteert geen losse donaties omdat er in die bomen chemische stofjes of versieringen kunnen zitten. Daarnaast zijn kerstbomen die een tijdje binnen hebben gestaan niet zo vers en sappig als de bomen die buiten werden bewaard bij verkooppunten.

olifant kerstbomen

Diersoort kiezen

Ook in Nederland gooien ze oude kerstbomen niet zomaar weg. In DierenPark Amersfoort kon iedereen op zondag 7 januari zijn onbehandelde kerstboom inleveren voor de dierbewoners. Bij het inleveren mocht de bezoeker zelf kiezen aan welk diersoort hij de boom wil geven. Ze konden kiezen uit de olifant, kameel, Japanse makaak of de tijger.

Bedankje

De bomen worden in Amersfoort vooral gebruikt om mee te spelen of om hun nagels aan te slijpen. Hoofddierverzorger Willem Verdonck: 'Uiteraard controleren de dierverzorgers alle bomen voordat de dieren er hun klauwen in kunnen zetten.' Als bedankje kregen de brengers per kerstboom 5 euro korting op hun normale entreekaartje.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Waarom heeft een olifant een slurf?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wat leuk en mooi bedacht

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps