Foto: Ravensbeard Wildlife Center

Kerstboom-uil Rocky is weer vrij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Rocky de uil, die eerder deze maand meereisde met een enorme kerstboom in New York, is vrijgelaten in het wild. Het kerstuiltje werd door haar verzorgers gezond verklaard en mocht de lucht in.

Twee weken geleden werd Rocky gevonden in een kerstboom in New York. De boom kwam van 270 kilometer verderop en de uil zat er de hele tocht in verstopt. Op de eindbestemming besloot ze tussen de takken uit te piepen. Rocky had drie dagen niet gegeten en gedroken en werd daarom meegenomen om verzorgd te worden.

Uitgevlogen

Inmiddels is de zaaguil weer helemaal opgeknapt en mocht ze de lucht in. Dat gebeurde bij zonsondergang, zodat ze direct op zoek kon gaan naar een veilige plek voor de nacht. De kleine uil twijfelde even, maar verzamelde daarna al haar moed en vloog ervandoor. Op naar het warme zuiden!

De vrijlating van Rocky kun je in het filmpje hieronder bekijken.

Anderen lazen ook: Uil reist mee met kerstboom naar New York.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.