De quokka: het vrolijkste dier op aarde''. Foto: Shutterstock

Kijken naar schattige dierenfilmpjes is gezond

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Schattige dierenfilmpjes: wie houdt er niet van? Wetenschappers hebben nu ontdekt dat er naar kijken ook nog eens echt goed is voor je gezondheid. 

In Groot-Brittannië is een onderzoek gedaan onder studenten en leraren. Allemaal hadden ze last van stress. En allemaal keken ze een half uur naar schattige dierenfilmpjes. En wat bleek? Ze werden er rustiger en minder gestrest van. 

Baby-gorilla's

In de beelden waren kittens, puppies, baby-gorilla's en quokka's te zien. Quokka’s (te zien op de foto boven dit artikel) worden ook wel ‘het vrolijkste dier op aarde’ genoemd. Dus mochten ze zeker niet ontbreken. Alle proefpersonen zeiden dat ze zich rustiger voelden na het kijken van de filmpjes. En na wat metingen bleek dat ook terug te zien in hun lichaam. Hun bloeddruk en hartslag waren namelijk langzamer dan daarvoor.

Wil jij zelf ook wel helemaal relaxed worden? Kijk dan even naar het filmpje hieronder! En heb je de laatste foto's van babypanda Fan Xing al gezien?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vindt dit so cute

Dieren zijn en blijven,schattige dieren vooral hondjes . Jeslieyu is de mooiste naam ooit:)

Vraagtzichaf Waarom zijn dieren zo cute

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.