Koe Penka

Koe Penka uit Bulgarije mag blijven leven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In korte tijd werd ze een ster op social media. De Bulgaarse koe, die een tijd geleden ontsnapte en de grens met Servië overstak. 

Na twee weken werd de zwangere Penka weer gevangen, maar toen begonnen de problemen pas echt.

Ziektes

Volgens de Europese regels moet een dier dat een tijd buiten Europa is geweest, gedood worden. Het kan in het buitenland besmettelijke ziektes hebben opgelopen. Omdat Servië niet bij Europa hoort, mocht Penka na haar buitenlandse uitstapje niet blijven leven. 

Actie

Toen Penka's eigenaar Ivan met zijn verhaal in het nieuws kwam, werden veel mensen in Bulgarije en in andere Europese landen boos. Ook de wereldberoemde Britse zanger Paul McCartney bemoeide zich ermee

Dierenarts

De ophef en handtekeningenacties hebben geholpen want koe Penka mag nu bij haar kudde en baas Ivan blijven. Een dierenarts die haar onderzocht, verklaarde dat ze helemaal gezond is. En haar kind? dat wordt over twee weken geboren.

Anderen lazen ook: Ontsnapte koe leeft al zes weken in het bos.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vine het een leuk onderwerp.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.