Foto: Pixabay

Koeien vinden het leuk als je zacht tegen ze praat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het ziet er misschien wat gek uit, maar het werkt: voor een goede gezondheid is het goed om een koe te aaien. En ook het fluisteren van lieve woorden heeft zin. Dat blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek.

Zie je een boer heel dichtbij een koe staan, dan fluistert hij vast lieve woordjes in haar oor. Door die speciale aandacht ontspannen ze namelijk. Dat blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. De dieren strekken hun nek uit, sluiten hun ogen, trekken minder met hun oren en hebben een langzamere hartslag. En dat is niet alleen gezellig, het is ook goed voor de gezondheid én de melkproductie van de dieren. 

Nog meer onderzoek

De onderzoekers zijn nog niet klaar met hun onderzoek. Nu ze dit weten, willen ze er ook achterkomen wat het effect is van alleen spraak, zonder contact met de koe.

Anderen lazen ook: Plast een koe straks op een wc?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het best leuk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.