Kruisspin

Kruisspin winnaar spinnentelling 2018

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De uitslag van de spinnentelling 2018 is bekend! Met een speciale spinnentelkaart kon je vorig weekend doorgeven welke spinnen je had gevonden in je huis en tuin. De kruisspin was dit jaar overduidelijk de winnaar.

De kruisspin is al voor het zesde jaar op rij de meeste getelde spin. Andere spinnen die veel werden gezien, zijn de grote trilspin (op 123 adressen) en de huisspin (in 81 tuinen). 

Deelnemers aan de telling zagen in totaal 52 verschillende soorten spinnen, schrijft NatureToday

Droogte

De tellers zagen dit jaar gemiddeld 22 spinnen. Dat zijn er minder dan in vorige jaren. Dat zou kunnen komen door de droogte, waardoor spinnen eerder doodgaan en waardoor ze kleiner zijn en minder opvallen voor de tellers.

Koffieboonspin

De spin van het jaar, de koffieboonspin, staat dit jaar op nummer veertien, een stuk hoger dan vorig jaar (nummer twintig). Dat komt waarschijnlijk omdat er meer aandacht voor deze verborgen levende soort was, waardoor mensen speciaal naar de spin op zoek gingen. De koffieboonspin werd vooral in het westen van Nederland gevonden.

Anderen lazen ook: Weekendje vogels tellen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook