Myo Min Win, Wildlife Conservation Society-Myanmar Program.

Lachende schildpad toch niet uitgestorven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Vrolijk dierennieuws! De Batagur trivittata, een lachende schildpad, is gered van uitsterven. Onderzoekers dachten jaren geleden dat er geen exemplaren meer in leven waren, maar nu lopen er weer duizend op aarde rond. 

Twintig jaar geleden was er geen spoor van de schildpad meer te vinden. Onderzoekers dachten dat het dier, net als veel andere schildpaddensoorten, was uitgestorven. Schildpadden worden ernstig bedreigd omdat hun leefgebied steeds kleiner wordt. Ook zijn er mensen die jagen op de dieren, bijvoorbeeld voor hun vlees of eieren.

Programma

Onderzoekers konden hun geluk niet op toen ze in 2002 toch Batagur trivittata’s in het wild tegenkwamen. Het ging om drie schildpadden in een vijvertje. Om ervoor te zorgen dat de dieren zichzelf zouden voortplanten werd een speciaal programma opgezet. Elk jaar werden broedplaatsen goed afgeschermd zodat niemand de schildpadden zou storen. En dat heeft gewerkt!

Duizend schildpadden

Inmiddels zijn er alweer duizend lachende schildpadden geteld. Zowel in het wild als in dierentuinen. Goed nieuws, maar toch blijven onderzoekers voorzichtig. De schildpadden worden nog steeds met uitsterven bedreigd en moeten daarom goed in de gaten worden gehouden.

Met bordjes werden de eieren in het zand aangegeven:

Anderen lazen ook: Schildpadden zijn geen huisdieren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het erg goed dat de Lachende Schildpad er nog is. Ik ben er zelf erg blij mee!
Groetjes van Faye

lololololooolllololollolololololololollol

olololloloololloolloooooooooooooooooooooooooooooooooooolloolollolololollllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllloolololollololoololloollooololollololololololololololololololloololol Blij Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

ziet er raar uit grapig

ik vint hem eng haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg

dat meisje is gestoord met lol zeggen maar wat maakt het uit! ik vind het zelf leuk om deze boeken, kranten, vidio´s en meer te kijken en lezen! en ja mijn youtoube account is Emiy plays!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps