Foto: McFadden/ANL/REX/Shutterstock

Langste konijn ter wereld gestolen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het is een verdrietige week voor het Britse baasje van reuzenkonijn Darius. Het dier, dat werd uitgeroepen tot grootste konijn ter wereld, is gestolen.

Darius is 1,29 meter lang. Dat is zó lang, dat-ie tien jaar geleden het Guinness book of World Records haalde en nog steeds aan de top staat. Nu is het dier spoorloos. Zijn baasje, Annette Edwards, denkt dat het dier zaterdagnacht uit zijn hok in de tuin is gestolen.

Beloning voor vinder

De twee wonen in het Britse dorpje Stoulton. De politie in die regio onderzoekt de vermissing. Het is niet duidelijk waarom het dier is meegenomen. Sommige mensen denken dat iemand hem wilde hebben omdat hij (en zijn reuzenjonkies) veel waard zijn. Maar Darius is te oud om jonkies te krijgen. Edwards wil zó graag dat-ie bij haar terugkomt, dat ze een bloning van duizend pond (1155 dollar) heeft beloofd aan de vinder.

Darius wordt ingehaald

Darius blijft misschien niet lang meer het langste konijn ter wereld. Zijn kinderen, konijnen Lewis en Daisy May, zijn hard op weg om hem in te halen: zij zijn beide al 1,20 meter lang. Die twee wonen ook bij Edwards in de tuin.

 

Anderen lazen ook: Borstklopperij van gorilla's verklapt lichaamsgrootte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook