Foto: ANP

Leeuwen gaan dierentuin ARTIS verlaten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Verdrietig nieuws uit dierentuin ARTIS in Amsterdam. De drie leeuwen gaan het park verlaten. Door de coronacrisis is er niet genoeg geld voor een nieuw verblijf en daarom verhuizen de roofdieren over een paar weken naar een dierentuin in Frankrijk.

Door de coronacrisis kon het park vorig jaar veel minder bezoekers ontvangen dan andere jaren en ook dit jaar is het park nog niet open geweest. Dat kost veel geld. Daardoor is er niet genoeg om dierenverblijven te verbouwen. Na de Aziatische olifanten, de zwarte slingerapen en de sneeuwuilen waren de leeuwen dit jaar aan de beurt om een mooier en groter plekje te krijgen, maar dat plan kan dus niet doorgaan.

Meer ruimte

De drie leeuwen, twee vrouwtjes (op de foto hierboven) en een mannetje, hebben wel echt meer ruimte nodig. Daarom heeft ARTIS besloten dat zij gaan verhuizen. Zo kunnen ze in elk geval wel bij elkaar blijven. Over een maand gaan ze samen naar een dierentuin in Frankrijk. In dat park zijn nog geen andere leeuwen. Volgens directeur Rembrandt Sutorius was het een moeilijke beslissing. 'Het is een prachtige groep dieren waar wij erg aan zijn gehecht.'

Nieuw verblijf

Voor de leeuwen zal het straks best wennen zijn in hun nieuwe verblijf. Maar volgens ARTIS zit er voor het mannetje ook een voordeel aan. Die kwam namelijk later bij groep. Door nu samen naar een nieuwe plek te gaan, is hij niet meer de nieuwkomer en kan hij zich straks als leider gaan gedragen. In hun nieuwe verblijf in Frankrijk blijven de dieren eerst binnen. Als het eten, drinken, poepen en plassen goed gaat, mogen ze na een paar dagen lekker rondstruinen door hun nieuwe buitenverblijf.

Anderen lazen ook: Koning bezoekt dieren in Diergaarde Blijdorp.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps