Foto: ANP

Leeuwen mogen toch in Artis blijven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Begin dit jaar was er verdrietig nieuws uit de Amsterdamse dierentuin Artis: de drie leeuwen zouden verhuizen naar een andere dierentuin. Nu is er vrolijk nieuws: de dieren mogen toch blijven.

Omdat er door de coronacrisis lang geen bezoekers mochten komen, verdiende het park te weinig geld. Daardoor kon de verbouwing van het leeuwenverblijf niet doorgaan. En dat terwijl de twee leeuwinnen en de leeuw toch echt een grotere stek nodig hebben.

Toch niet naar Frankrijk

Er zat niks anders op dan de roofdieren een nieuw thuis te geven: ze zouden verhuizen naar een dierentuin in Zuid-Frankrijk, met veel meer ruimte. Maar dat park trok zich op het laatste moment terug en daarom bleven de leeuwen uit nood toch nog even in Amsterdam.

Droom

En daar blijven ze nu definitief. Twee anonieme leeuwenfans wilden zo graag dat het trio in Amsterdam zou blijven, dat ze besloten geld aan Artis te schenken. Met die gift kan verblijf verbouwd worden en kunnen de leeuwen vijf jaar worden verzorgd. De directeur noemt dit ‘een droom die uitkomt’. 

Anderen lazen ook: Leeuwen gaan dierentuin ARTIS verlaten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook