Shutterstock

Leguanen krijgen suikerziekte van teveel fruit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Snoepen is niet altijd verstandig. Neem liever een appel! Maar dat zoete fruit is niet voor iedereen gezond. Sommige leguanen krijgen zelfs een soort suikerziekte ervan.

Toeristen die de eilandengroep Bahama’s bezoeken, maken vaak een boottochtje naar de beroemde rotsleguanen die daar aan de kust leven. Ze lokken de dieren dan met zoete druiven of ander fruit. De reptielen zijn daar dol op.

Suikerziekte

Maar erg gezond is het niet voor ze, waarschuwen Amerikaanse biologen. Door de suiker in de druiven krijgen de leguanen een soort suikerziekte. Ze vergeleken stofjes in het bloed van toeristenleguanen met dat van soortgenoten die op afgelegen plekken leven. De wilde dieren die nooit mensen zien, en dus nooit fruit eten, bleken veel gezonder.

Andere lekkernijen

Toeristen kunnen voortaan beter insecten, slakken of bladeren meenemen als lokkertje. Maar of de dieren daar likkebaardend op af komen?

Anderen lazen ook: Pas op! Een tennisbal. Oh nee, een leguaan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook