Foto: National Museum of Wales

Lily (4) vindt bijzondere dino-afdruk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een meisje van vier jaar heeft iets ontdekt waar veel wetenschappers alleen maar van kunnen dromen. Tijdens een wandeling op het strand vond ze een voetafdruk van... een dinosaurus!

Het meisje, Lily, zag de afdruk toen ze met haar ouders een strandwandeling maakte in Wales (Verenigd Koninkrijk). Haar ouders wisten niet precies wat ze ervan moesten denken, maar zetten er voor de zekerheid een foto van op een Facebookpagina voor dino-onderzoekers. En wat bleek? De tien centimeter lange pootafdruk is ongeveer 220 miljoen (!) jaar oud. Waarschijnlijk werd hij ooit gemaakt door een dino van ongeveer 75 centimeter hoog en tweeënhalve meter lang.

'Beste exemplaar ooit'

Het Nationale museum in Wales gaat de afdruk verder onderzoeken. Daar noemen ze de voetafdruk 'het beste exemplaar dat ooit werd gevonden op dit strand'. Volgens het museum zal Lily's vondst echt helpen om een beter beeld te krijgen van hoe dinosaurussen liepen.

De afdruk werd gevonden in Wales:

 

Anderen lazen ook: (Halve) naaktslak ontdekt met veel te klein huisje

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook