overleden kat ruimte

Man wil overleden kat de ruimte in laten schieten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Als je huisdier doodgaat is dat hartstikke verdrietig en dan wil je soms iets bijzonders doen. De Amerikaanse Steve Munt wil zijn overleden kat een wel heel bijzondere begrafenis geven! Hij wil namelijk de as van zijn kat Pikachu de ruimte in laten schieten.

Er zit wel een flink prijskaartje aan vast om dat voor elkaar te krijgen, namelijk 5000 dollar (zo'n 4400 euro). Daarom heeft Munt een GoFundMe-pagina opgericht, waarmee hij dit geld wil verzamelen. Op die pagina schrijft hij: 'Pikachu zal een afscheid krijgen zoals geen kat dat ooit kreeg. Een deel van zijn stoffelijke resten zullen in een baan rond de aarde worden gebracht. Vanuit de ruimte zal hij toekijken over de aarde en kunnen we zijn locatie volgen terwijl hij de wereld overspoelt met liefde.'

Mens en dier

Je overleden huisdier de ruimte in schieten kan je natuurlijk niet zelf doen. Munt heeft daarvoor hulp ingeschakeld van een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in ruimtebegrafenissen, voor mensen én dieren. Als Munt het geld bij elkaar krijgt dan zal het bedrijf de as van Pikachu de ruimte in schieten. Daar blijft het, tot het terug komt en verdampt.

Een primeur

Pikachu is trouwens niet de eerste kat die zo'n ruimtereisje maakt. Dat was de Franse kat Félicette. Die werd in 1963 de ruimte ingestuurd en is tot nu toe de enige kat die levend terugkeerde. Eerder stuurde het bedrijf - dat nu Pikachu misschien de ruimte in gaat schieten - al de as van twee honden de ruimte in. Pikachu zou de eerste kat worden. Toch een soort primeur dus.

Anderen lazen ook: Hoe is de ruimte ontstaan?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

kan geschiedenis schrijven die kat

Dat is heel raar want je kunt hem ook begraven onder de grond.

waarom onder de grond en niet boven de grond

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps