met teer besmeurde hond gered

Met teer besmeurde hond na lang borstelen weer schoon

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Na drie baden, vijftig liter olie en acht vrijwilligers die uren hebben staan boenen, was de vacht van straathond Aloe weer schoon. Het dier werd door een groep kinderen gevonden onder een dikke laag teer. Hoe dat is gebeurd is niet duidelijk.

Straathond Aloe lag onder een laag teer in een van de straten van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires toen een groep kinderen haar vond. Zij belden direct naar de plaatselijke organisatie Proyecto 4 Patas die er acht vrijwilligers op af stuurde. Die vrijwilligers gingen meteen met Aloe aan de slag, in de hoop het dier nog te kunnen redden.

Pas na negen uur badderen en boenen was de vacht van Aloe weer teervrij. 'We konden niets anders doen dan onze liefde tonen en ons aan het werk zetten', schrijft de organisatie op hun Facebook

Veel gezien

Proyecto for Patas voert actie tegen experimenten met dieren en heeft meer dan 2 miljoen volgers op Facebook. Een woordvoerder van de organisatie liet weten dat ze nog nooit een hond hadden gezien die zich in Aloe’s situatie bevond. 'En we hebben hier al veel gezien!'

Nieuw thuis

Aloe voelt zich inmiddels weer een stuk beter en is erg speels. Ze is nog niet helemaal hersteld en is nog altijd erg mager. Wanneer ze helemaal beter is gaat Proyecto for Patas op zoek naar een nieuw thuis voor haar.

Anderen lazen ook: Hoe worden eigenlijk superzoekers?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps