Foto: Pixabay

Moeflons moeten verhuizen door wolf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
pinguin
Myrthe
Timmers

Een grote dierenverhuizing in Nationaal Park De Hoge Veluwe. De moeflons gaan daar achter een speciaal hek wonen. Sinds kort leeft er namelijk een wolvin in het natuurgebied. En die neemt graag een hapje van de andere dieren…

Met hun grote hoorns zien moeflons er indrukwekkend uit. De wilde schapensoort is alleen niet zo goed in zelfverdediging. Zodra de grazers worden aangevallen, proberen ze zo hoog mogelijk op rotsen te klimmen. Maar op de platte Veluwe gaat dat niet. En tja, dan ben je wel een erg makkelijke prooi voor een wolvin.

Insluiper

Natuurbeschermers hebben al eerder geprobeerd de moeflons te beschermen door een hek rond Nationaal Park De Hoge Veluwe te zetten. Dat had weinig succes: het is een wolvin toch gelukt om door een gat het gebied binnen te sluipen. De afgelopen weken heeft zij daar tientallen moeflons doodgebeten.

Verhuizing in tweeën

Omdat wolven beschermde dieren zijn, mogen de natuurbeschermers de wolvin niet zomaar ergens anders naartoe brengen. Daarom gaan de moeflons nu verhuizen: een deel gaat in een speciaal stuk achter een extra stevig hek wonen en een ander deel gaat naar het buitenland.

Vertrekt de wolvin?

Deze oplossing is niet ideaal. Moeflons zorgen er met hun geknabbel voor dat de heide- en zandgronden van het natuurgebied niet worden overwoekerd. Zolang ze in een apart stuk of zelfs het buitenland wonen, kunnen ze dat minder goed doen. De natuurbeschermers hopen daarom dat de wolvin snel een ander plekje zoekt om te wonen, zodat de moeflons kunnen terugkomen. Maar of ze dat ook doet?

Anderen lazen ook: Filmpje: Wolven op de Veluwe.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook