Foto: Het natuurhistorisch Museum

Mondkapmeeuw in museum

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Rondzwervende mondkapjes op straat zijn gevaarlijk voor dieren. Die eten ze op of ze raken erin verstrikt. Dat laatste gebeurde bij deze meeuw, die werd gevonden met een mondkap om zijn poot gewikkeld. Het dier is binnenkort te zien in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam in de tentoonstelling Dode dieren met een verhaal

De meeuw werd op nieuwjaarsdag gevonden op de Maasvlakte, door iemand die voor het museum werkt. Het dier was overleden doordat het werd aangereden. Directeur Kees Moeiliker van het Natuurhistorisch Museum maakt zich zorgen. 'De plasticsoep is van alle tijden, alleen de hoeveelheid mondkapjes die daar nu bijkomt, overtreft alles. Kijk maar om je heen hoeveel mondkapjes er op straat liggen, dat is echt een probleem', zei hij tegen de krant De Stentor.

Symbool voor probleem

Volgens de directeur blijven veel dieren vastzitten aan de elastieken van de mondkapjes of eten ze de kapjes op. 'Als een vogel vastzit, kan ze geen eten voor haar jongen verzorgen en zo zijn ook de kleintjes de pineut.' Als symbool voor dat probleem wil de directer de meeuw laten zien in de tentoonstelling Dode dieren met een verhaal. 

Nog meer dieren met een verhaal

De meeuw werd opgezet en is te zien zodra musea weer open mogen. In de tentoonstelling zijn meer dieren te zien met een verhaal dat niet verloren mag gaan. Zo is kale egel Five te zien, die in 2019 Kidsweek Dier van het Jaar werd. Ook de blauwe ijsvogel, die twee jaar geleden door Christoph (toen 13)  tijdens het schaatsen in  het ijs werd gevonden, is er te bekijken. 

Anderen lazen ook: Egel Five nu te zien in museum.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps