Foto: Tom Schoonhoff

Mooie camerabeelden van wolf in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Beelden van een wolf in Nederland hebben we al eerder gezien, maar daarvoor had je steeds wel goede ogen nodig! Een wildcamera op de Sallandse Heuvelrug maakte nu betere beelden van een wolf.

Natuurliefhebber Tom Schoonhoff uit Haarle was vorige week heel blij toen hij de beelden van zijn wildcamera bekeek. Normaal gesproken ziet hij mooie vossen, marters of soms een ree, vertelt hij aan het AD. Maar nu spotte hij een wolf. En wel van heel dichtbij!

Alle kenmerken in beeld

En niet alleen Schoonhoff is blij. Veel natuurliefhebbers zijn enthousiast over de beelden van het dier. Alle kenmerken zijn duidelijk te zien: hij staat mooi hoog op zijn poten, zijn witte onderkant komt in beeld en hij heeft een mooie zwarte punt op zijn staart. Of de wolf nog steeds in de buurt van de Sallandse Heuvelrug is, is niet bekend. Het beest kan inmiddels alweer kilometers hebben gelopen. 

Niet bang

Begin dit jaar werd duidelijk dat de wolf naar Nederland is gekomen om hier te leven. Inmiddels wonen drie wolven met hun kleintjes op de Veluwe. Bang dat je er één tegenkomt hoef je niet te zijn, vertelde wolvenkenner Glenn Lelieveld eerder dit jaar aan KidsweekZij zijn namelijk banger voor ons dan wij voor hen. 'De kans is dus héél klein'.

Anderen lazen ook: Wat moet je doen als je een wolf tegenkomt?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ooh, zo schattig. Blij Juichen Zijn er veel wolven in Nederland? Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps