Geert Weggen Nature Photography

Nederlandse eekhoornfoto wint belangrijke fotowedstrijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Geert Weggen is een Nederlands-Zweedse fotograaf die het liefste plaatjes schiet van dieren. Veel daarvan toveren een glimlach op je gezicht, zo ook de foto waarmee hij de Comedy Wildlife Photography Award 2018 wint.

Op die winnende foto staat een eekhoorn in een split op twee bloemstelen, terwijl hij ondertussen een beukennootje verorbert. De natuurfotograaf maakte de winnende foto in Bispgården, midden-Zweden.

Weggen maakt bijna al zijn foto's in zijn achtertuin, in een speciale fotostudio. Daarmee wint-ie niet alleen allerlei prijzen, hij verkoopt er ook een hoop. Zo begon-ie ooit met het fotograferen van een vos. Daarna volgden foto's van onder andere vogels en eekhoorns.

Eekhoornfanaat

En die eekhoorn werd zijn specialiteit. Weggen kun je best een eekhoornfanaat noemen, hij publiceerde namelijk al acht eekhoornfotoboeken in vier verschillende talen. 'Eekhoorns zijn ontzettend leuk om te bestuderen en te fotograferen. Ze lijken op mensen. Ze kunnen staan en hun voorpootjes zijn net handen, waarmee ze dingen kunnen vastpakken. Als het licht op hun pels valt, zien ze er schitterend uit', vertelt-ie aan het AD

Beetje balen

De overall winnaar van de Comedy Wildlife Photography Awards 2018, is Mary McGowan uit Florida. Ook zij wint met een eekhoornfoto. Hoewel de Nederlander blij is met zijn prijs, baalt-ie toch stiekem een beetje: 'Eigenlijk was ik pas echt blij geweest als ik de overall winnaar was geweest.'

Anderen lazen ook: De eekhoorn speelt verstoppertje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Leuk onderwerp.

Ik vindt het een mooie foten en schatig

Ik vindt het een mooie foto

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps