Pexels

New York zet kudde geiten in tegen onkruid

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Central Park in New York is misschien wel het meest beroemde park ter wereld. Toeristen bezoeken het om zijn romantische plekjes, speeltuinen, meren en.. sinds deze week ook geiten! Een hele kudde helpt namelijk met het opeten van onkruid in het Amerikaanse park.

Central Park heeft de hulp van de geiten ingeschakeld om een bepaald soort onkruid te verwijderen. De gifsumak, in het Engels Poison Ivy genoemd, is moeilijk weg te halen omdat het op een helling groeit waar mensen lastig kunnen komen. Geiten kunnen makkelijker op de helling lopen én zijn gek op deze 'plant'.

Een nieuw thuis

Afgelopen week werd de kudde van 25 geiten losgelaten op hun nieuwe plek. Een grote groep juichende New Yorkers was er om de beesten welkom te heten. ‘In ons park kunnen ze kiezen uit een zeer uitgebreide menukaart. Je zou het kunnen zien als de ultieme boerderij-naar-eettafel-ervaring', vertelt parkopzichter Dan Garodnick aan website de Gothamist.

Op deze video zie je hoe een groep mensen de geiten verwelkomt: 

Goedkoop én gezellig

Central Park maakt wel vaker gebruik van dieren als onkruidbestrijders. Ze zijn namelijk een stuk goedkoper dan bestrijdingsmiddelen én zorgen ervoor dat het park bemest wordt. En daarnaast ziet het er natuurlijk ook gezellig uit!

Anderen lazen ook: Geit Polly is graag een eend.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps