foto omroep gelderland

Niemand weet van wie geit Geert is

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Van poezen hoor je nog weleens dat die ‘aan komen lopen’. En ook honden lopen nog weleens weg. Maar een geit? In Lunteren vond iemand een geit en niemand weet van wie hij is.

Toen Jenny Koekoek uit Lunteren twee weken geleden buiten de was ophing, zag ze hem ineens in haar tuin lopen. Alsof hij nooit ergens anders gewoond had, wandelde hij naar het weitje waar haar pony’s staan en begon te grazen. En sinds die tijd wil hij niet meer weg. ‘We noemden hem eerst Mekker Kees, maar hij reageert niet en dus zeggen we nu Geert’, vertelde Jenny aan Omroep Gelderland.

Zoektocht

Natuurlijk wilde ze Geert naar zijn eigen baasje brengen, maar niemand weet wie dat is. Jenny ging alle buren af, belde de dierenambulance en nam zelfs contact op met de politie. Maar niemand weet waar Geert thuishoort.

Bij de pony's

Tot de eigenaar bekend is mag Geert bij de pony’s blijven. Maar als die in de winter op stal gaan, kan dat niet meer. ‘Ik ben bang dat hij dan een trap krijgt. Bovendien is hij niet van ons. We hebben ook al een kat en een hond’, zei Jenny op de radio.

Signalement van Geert:

Hij is aan de voorkant zwart. In het midden loopt een brede witte baan met zwarte vlekken erin. De achterkant is weer zwart en hij heeft ook zwarte pootjes. Op zijn rechter voorpoot zit een wit bandje. ‘En hij heeft lange haren op zijn kont, dat is opvallend’, zegt Jenny.

Anderen lazen ook: Geit gebruikt ezel voor ontsnapping.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook