Foto: AFP

Nieuwe apensoort ontdekt in Azië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het is goed én slecht nieuws: wetenschappers hebben een nieuwe apensoort ontdekt: de Popa Langur. Maar die dieren worden ook gelijk met uitsterven bedreigd. Er zijn ongeveer nog 250 over.

De grijze apen hebben lange staarten, witte ringen om de ogen en lang haar op het hoofd. De nieuwe soort werd ontdekt in bossen op de uitgedoofde vulkaan Mount Popa in het Aziatische land Myanmar. Wetenschappers bestudeerden DNA-materiaal van andere apen en kwamen er zo achter dat er een soort moest zijn dat ze nog niet kenden. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: AFP

Gejuich en zorgen

De vondst leidde niet alleen tot gejuich, maar ook tot veel zorgen. De dieren belandden namelijk direct op de lijst met ernstig bedreigde diersoorten. Ooit leefden er veel van deze apen, maar er zijn nu nog maar vier groepen over met in totaal 250 apen over. Dat er nog zo weinig zijn komt doordat bossen worden gekapt, maar ook doordat de aarde steeds verder opwarmt. Wetenschappers noemen dit daarom dan ook een 'bitterzoete' ontdekking, vertellen zij aan CNN. Zij hopen dat het leefgebied van de dieren weer wordt vergroot.


Het leefgebied van de apen in Myanmar:
Foto: AFP

Anderen lazen ook: Prehistorische apen stak per vlot de oceaan over.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ze zijn erg dun Duimomhoog Blij

hahahahah Juichen Blij Blij Blij Blij wat grappig

hahaahahahahaahhahahahhahahhahahahahahhaahhahahahahahahahhahahahahahhahahahahhahhahahahahahhahahahahahahahhahahah

oe oe oe oe oe

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.