Hulphond Sully Bush

Nieuwe baan voor hulphond oud-president

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Sully had een wereldberoemd baasje. De labrador was de hulphond van de Amerikaanse oud-president George H.W. Bush. Nu heeft hij een nieuwe baan in een ziekenhuis voor soldaten.

De Amerikaanse oud-president George H.W. Bush had de ziekte van Parkinson. Sully hielp hem spullen te pakken en deuren te openen. De hond kan zelfs de telefoon opnemen en het licht aan- en uitdoen. Eind vorig jaar overleed Bush. Hij was 94 jaar. Sully bleef tot het laatste moment bij hem. Hij bewaakte zelfs zijn baasjes kist.

Minder stress

Nu gaat Sully in een ziekenhuis voor soldaten werken. Door met de labrador te knuffelen, voelen de patiënten en hun families minder stress. Voor deze baan moest de hond wel wat beloven. ‘Beloof of hijg je dat je strijders en hun families zult steunen, troosten en genezen?’, vroeg zijn nieuwe baasje. ‘Ook als je er geen snoepjes voor krijgt of niet voor over je buik wordt geaaid?’ Dat beloofde de viervoeter met een stevige poot.

Hulphond op Instagram

Benieuwd naar Sully? De hond zit ook op Instagram. Hieronder zie je een foto van de labrador met twee oud-presidenten: George H.W. Bush (links) en Bill Clinton (rechts).

Anderen lazen ook: Hulphonden mogen tennisballen oprapen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik wil ook zo’n hond! Dat is zó schattig! Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.