Foto: Zuma Press

Nieuwe bewoner in het Witte Huis: Willow

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Het wordt een hele beestenboel in Witte Huis, de woning van de Amerikaanse president Biden. Hij en zijn vrouw Jill hadden al twee honden en hebben er nu een nieuwe bewoner bij: de 2-jarige kat Willow.

Willow is grijs-wit gestreept, heeft groene ogen en dankt haar naam aan het stadje waar Jill is opgegroeid: Willow Grove. De kat maakte in 2020 veel indruk op Jill toen het dier op een podium sprong tijdens de verkiezingscampagne en haar speech onderbrak. Toen de eigenaar van de poes de directe band zag tussen de twee, besefte die meteen dat Willow bij president Biden hoorde. Dat liet een woordvoerder van het Witte Huis weten.

Kat in Catshuis?

Napoleon had een teckel, Willem-Alexander en Máxima hebben hond Mambo en op Downing Street 10 - het huis van de Britse premier - woont kater Larry. Het lijkt wel alsof alle belangrijke staatshoofden een huisdier hebben. De Amerikaanse president Joe Biden kan nu natuurlijk niet achterblijven. Eigenlijk wel gek dat premier Rutte nog steeds geen poes heeft. Hij werkt nota bene in het Catshuis! 

First Lady Jill stelt Willow zelf voor aan de rest van de wereld:

Tekst: Manon Spierenburg

Anderen lazen ook: Hond krijgt welkomsfeestje in Witte Huis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook