Beeld flickr

Nijlpaardenplaag in Colombia door drugscrimineel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In Nederland mopperen we weleens als er een wespen- of een muggenplaag is. Maar in Colombia hebben ze een (letterlijk) groter probleem. In het Zuid-Amerikaanse land is een nijlpaardenplaag. 

Ongeveer dertig jaar geleden liet de beruchte drugscrimineel Pablo Escobar allerlei bijzondere dieren naar Colombia vliegen. In zijn tuin had hij onder andere vier nijlpaarden en nog wat giraffen, zebra’s en olifanten rondlopen. Nadat hij in 1993 tijdens zijn arrestatie werd neergeschoten door de politie, werden bijna al zijn dieren in dierentuinen ondergebracht.

Jonkies

Alleen de nijlpaarden werden in een natuurpark in de buurt vrijgelaten. Iedereen ging ervan uit dat ze vanzelf uit zouden sterven. Maar dat gebeurde niet. De nijlpaarden kregen jonkies. En ook die kregen weer kleintjes. En inmiddels waggelen er minstens tachtig reuzen rond.

Schade voor boeren

De nijlpaarden richten nogal wat schade aan bij boeren en ze kunnen behoorlijk agressief zijn. De overheid weet niet goed wat ze met het probleem aan moet. Dierenartsen kijken nu of de kolossen geopereerd kunnen worden zodat ze geen kleintjes meer kunnen krijgen. Maar dat blijkt niet zo makkelijk. Vooral de verdoving van de tweeduizend kilo zware beesten blijkt nogal lastig.

 

Anderen lazen ook: Poepprobleem nijlpaarden origineel opgelost.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

waar in Colombia is dit Vraagtzichaf voor mijn actua

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps