Foto: Getty Images

Onderzoek naar poep

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Honderden zakjes poep. Die kwamen de afgelopen weken binnen bij DierenPark Amersfoort. Daar had de dierentuin zelf om gevraagd. De poep is van huisdieren, en wordt gebruikt voor onderzoek.

Wat eten dieren? En hoe lang duurt het voordat eiwitten dat voedsel afbreken? En is dat anders voor planteneters dan voor vleeseters? Dat soort dingen willen onderzoekers weten. En dus wilden ze poep, veel poep. Alleen de poep van de dieren uit Amersfoort was lang niet genoeg. Daarom riep het dierenpark bezoekers op om mee te helpen.

Bak met poep

Bij de ingang van het dierenpark stond een grote bak, waar je zakjes met poep in kon gooien. Daarop moest het dier en het ras staan. Er kwamen meer dan honderd zakjes binnen. Niet alleen met poep van honden en katten. Maar ook van gekko’s, parkieten, konijnen en zelfs een wandelende tak. Nu de poepactie is afgelopen kunnen de onderzoekers aan de slag.

 

Anderen lazen ook: DierenPark Amersfoort op zoek naar dierenpoep

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook