koe

Ontsnapte koe leeft al zes weken in het bos

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

'Naar de slager? Maar daar heb ik geen zin in!' Zoiets moet koe Hermien hebben gedacht vlak voor ze weken geleden op de vlucht sloeg.

Inmiddels zwerft het dier al zes weken in het bos in de buurt van Deventer. Al die tijd lukte het nog niet om de slimme koe te vangen. 'We krijgen haar maar niet te pakken. Heel vervelend, want ik wil niet dat er ongelukken gebeuren', zegt Herman Jansen tegen het AD, hij is de eigenaar van de koe. 

Ontsnapt

Hermien sloeg op de vlucht toen ze naar een veewagen werd gebracht, samen met zestien andere koeien. De veewagen zou alle dieren naar een slager brengen. Maar dat lukte niet: Hermien en een zusje ontsnapten! Lang zijn de twee niet samen, want het zusje van Hermien laat zich snel vangen.

Koeienvlaaien

Hermien verstopte zich in het bos, maar door haar koeienvlaaien konden mensen toch zien waar ze ongeveer verbleef. Meerdere keren werd er geprobeerd om het dier te vangen of zelfs dood te schieten, maar telkens zonder resultaat.

Verdoven

Omdat Hermien volgens Jansen niet in het bos kan blijven, zal volgende week de dierenarts nog een poging doen. Met een verdovingsgeweer lukte het hem eerder al om het zusje van de koe te vangen. 'We moeten wat, misschien lukt het met een extra zware dosis', denkt Jansen.

Populair

Op internet is Hermien enorm populair. Veel mensen willen niet dat ze alsnog in de handen van de slager terechtkomt. Met een actie wordt er nu geld opgehaald om ervoor te zorgen dat de koe naar een speciaal verblijf kan. Maar... dan moet het dier wél nog even worden gevangen!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Ontsnapte dolfijn zwemt tussen de toeristen of Tweede kans voor hond Uscko.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ahhh, zielig

Vraagtzichaf ik vraag me af wat dosis is weten jullie dat ?

Dosis is de hoeveelheid verdovings middel volgens mij.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.