ooievaars kroatie liefde

Ooievaar vliegt de wereld over voor zijn grote liefde

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Er was eens… een ooievaar uit Kroatië. Deze dame, Malena, vliegt elk jaar naar warmere oorden om te overwinteren. Daarna komt ze weer terug naar haar thuisland. Maar op een dag slaat het noodlot toe.

Malena wordt beschoten door jagers! Ze belandt in een vijver en kan niet meer vliegen. Maar Malena krijgt hulp. De oude meneer Vokic gaat voor haar zorgen. Hij neemt haar mee uit vissen en ze kijken zelfs samen televisie. Malena heeft het goed, maar toch wringt er iets. Want welke mannetjesooievaar zit er te wachten op een vrouwtje dat niet kan vliegen? 

Gebroken hart

Jaren later komt de knappe Klepetan voorbij. Deze mannetjesooievaar weet het hart van Malena te veroveren en ze krijgen zelfs kleintjes. Maar hij kan niet tegen de strenge winters in Kroatië en vertrekt naar Zuid-Afrika om aan de kou te ontsnappen. Malena’s hart is gebroken, maar ze kan niet anders dan hem laten gaan. 

Sprookjespaar 

Maar wat gebeurt er? Na de winter staat haar grote liefde weer bij haar voor de deur. Hij heeft 14.500 kilometer gevlogen om weer bij haar te kunnen zijn. Dolgelukkig schudt Malena haar veren om haar Klepetan te verwelkomen. En zo gaat het al zestien jaar. De twee lovebirds zijn inmiddels beroemdheden in Kroatië en zijn deze week zelfs wereldnieuws. Al 62 jongen kreeg het sprookjespaar. En wie weet wat daar dit jaar nog bijkomt…

 

Anderen lazen ook: Babykameeltje verrast iedereen met geboorte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

oh mijn god! ik moet er van huilen en lachen tegelijk! wat.... hoe noem je dat?.... GELLUKIG!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.