Foto: Shutterstock

Ook huisdieren hebben coronakilo's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Niet alleen mensen zijn de afgelopen jaren wat zwaarder geworden, ook huisdieren kunnen er wat coronakilo's bij hebben gekregen. De beroepsorganisatie voor dierenartsen ziet steeds vaker huisdieren met overgewicht, meldt RTL Nieuws.

Honden, katten en cavia's. Veel dierenartsen zien te zware huisdieren. Dat komt volgens de beroepsorganisatie doordat mensen meer thuiswerken en hun dieren dan vaker kunnen trakteren op iets lekkers. 'Ik denk dat dat de laatste jaren is toegenomen', zegt een dierenarts tegen RTL Nieuws.

Buik en ribben

Of je huisdier overgewicht heeft, kun je meestal best goed zien. De dieren krijgen dan een dikke buik en vet op de ribben. 'Voel je de ribben niet, dan is je huisdier te zwaar', zegt de dierenarts. De dieren kunnen daar last van krijgen. Ze kunnen bijvoorbeeld minder actief worden, maar dat is niet bij elk dier zo. Honden kunnen problemen krijgen met hun gewrichten en cavia's hebben meer kans op een tumor.

Meer bewegen

Denk je dat je huisdier te zwaar is? Dan is het advies volgens de dierenarts simpel: minder eten en meer bewegen. 'Pak ze vaker uit de kooi en laat ze rondrennen.'

Anderen lazen ook: Goudvissen leren autorijden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook