kievitkuiken

Op zoek naar reddingsplan voor kieviten en grutto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Deirdre Enthoven
Deirdre
Enthoven

Het aantal kieviten en grutto’s in Nederland neemt steeds verder af. Daarom denken verschillende organisaties na over manieren om deze weidevogels te redden.

Ook de Bond van Friese Vogelwachten bedacht een plan. Door duizenden eieren te rapen en uit te laten broeden door speciale broedmachines kun je het aantal vogels laten toenemen, is hun idee.

Extra vogels

Maar de Vogelbescherming, de Vereniging Natuurmonumenten en de Rijksuniversiteit Groningen zijn niet zo heel enthousiast over dit plan.‘Als de omgeving waarin de vogels leven niet verbetert zal dit idee niet echt helpen. De extra vogels zullen het dan niet overleven’, zeggen zij.

Broedmachine

De Vogelbescherming noemt de broedmachine een laatste hulpmiddel. Het moet alleen worden ingezet als de vogels worden bedreigd met uitsterven. En dat is gelukkig nog niet het geval!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Bijzonder: twee mannetjesgieren zorgen voor kuiken of Goed kuikenjaar voor de kakapo.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook