Foto: Shutterstock

Oproep: 'Houd afstand van zeehonden'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Laten liggen en dertig meter afstand houden. Dat is vanaf nu de nieuwe regel als het gaat om zeehonden in het Waddengebied. Zie je een zielige zeehondpup liggen? Dan dus het dus geen goed idee om 'm zelf naar een opvang te brengen.

In het Waddengebied is weer tijd voor de geboorte van grijze zeehondenpups. Bij stormachtig weer belanden die pups wel eens op het strand van één van de Waddeneilanden. Doordat meer mensen nu op pad gaan in eigen land, komen er ook meer mensen in contact met de dieren, vrezen medewerkers van zeehondenopvang Pieterburen. Maar strandgangers die denken dat een zeehond in de problemen zit moeten niet zelf gaan helpen. Daarvoor waarschuwen de medewerkers.

Zeehondenwachters

Toch hoeven de strandgangers de pups niet aan hun lot over te laten. Zie je er één en denk je dat-ie hulp nodig heeft? Dan kun je het speciale meldpunt 144 bellen. Als ze niet gewond zijn, worden ze 24 uur met rust gelaten, in de hoop dat de moeder de pup komt redden of dat hij zelf de zee weer kan ingaan. Ondertussen wordt het dier in de gaten gehouden door speciale zeehondenwachters. Die vrijwilligers van de opvang zijn de enige die de dieren mogen aanraken. Er komen speciale borden op het strand om strandgangers op de hoogte te brengen van de nieuwe regel.

Anderen lazen ook: 'Niet elke zielige zeehond hoeft gered'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het best jammer want, je wilt ze natuurlijk helpen en niet 30 meter afstand houden en er alleen maar naar zitten te kijken.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.