ANP

Orang-oetans maken baby door het hek heen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een relatie op afstand kan lastig zijn, al hadden twee orang-oetans in een Zwitsere dierentuin daar minder moeite mee. Een vrouwtje raakte namelijk zwanger door een mannetje uit een kooi verderop. 

In augustus beviel de 11-jarige vrouwtjes aap Maja van haar dochtertje Padma. Lang werd gedacht dat de 14-jarige aap, Budi, de vader van het meisje was. Maja en Budi leven namelijk samen in een verblijf. Maar uit een DNA-test blijkt nu dat de 18-jarige aap Vendel, die in een andere kooi leeft, de echte vader is.

DNA-test

Elke keer als er nieuwe dieren worden geboren doet de Zwitserse dierentuin een DNA-test om te kijken wie de ouders zijn. Meestal levert dit geen verassingen op, maar deze keer stonden ze toch wel raar te kijken. Omdat Vendel en Maja niet in elkaars verblijf kunnen komen, zijn de resultaten deze keer best bijzonder. Verzorgers van de apen denken dat Maja en Vendel contact hebben gemaakt door het hek van de verblijven heen.

Dominant

Dat aap Maja voor de charmes van Vendel is gegaan vinden de verzorgers van de dierentuin niet echt verrassend: ‘Hij is het dominantste mannetje en heeft ook nog eens zogeheten wangflappen, een lichaamskenmerk dat vrouwtjes simpelweg niet kunnen weerstaan', zegt een verzorger. 

Anderen lazen ook: Bijzonder: nieuwe orang-oetansoort ontdekt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Red bul echt
Bedankt

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.