moederorka

Orka zwemt al ruim twee weken rond met dood kalfje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Wanneer iemand doodgaat is dat erg verdrietig, maar het hoort bij het leven. Niet iedereen kan daar goed mee om gaan. Zo ook een orka met de naam J35. Haar jong werd eind juli geboren, maar overleed vlak daarna. Ze zwemt nu al 17 dagen rond met haar jong. Onderzoekers maken zich inmiddels ernstige zorgen.

Het jong werd geboren op 24 juli, maar overleed vlak daarna. Sindsdien zwemt moeder-orka, die van onderzoekers de naam J35 kreeg, met haar kalf rond.

Diepe zorgen

Jeff Corwin is bioloog en zei tegen de Amerikaanse nieuwszender CBS News dat de moeder-orka haar baby voortduwt in de hoop contact te maken. Een andere onderzoeker, Deborah Giles, vertelde aan de Seattle Times, een Amerikaanse krant: 'Ik word er droevig van en maak me diepe zorgen over de gezondheid.'

Alaska tot Californië

Dit soort gedrag komt vaker voor. Waar de onderzoekers zich vooral zorgen over maken is het feit dat het slecht gaat met de orka in het gebied tussen Alaska tot Californië. Onderzoekers hopen dus dat de moeder het overleeft.

Anderen lazen ook: Politie redt oververhitte honden bij hondenshow.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps