Bobi op z'n eigen verjaardagsfeestje. Foto EPA

Oudste hond Bobi viert 31e verjaardag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Hiep hiep hoera voor hond Bobi uit Portugal! Deze oudste hond ter wereld vierde deze week zijn 31e verjaardag.

Bobi is niet alleen de oudste levende hond, maar voor zover bekend ook de oudste óóit. De viervoeter is een Portugese waakhond: een Rafeiro do Alentejo, om precies te zijn. Dieren van dit ras worden gemiddeld twaalf tot veertien jaar. Maar Bobi is nu dus al ouder dan het dubbele daarvan. 

Honderd gasten

Het bejaarde beestje vierde zijn verjaardag in zijn woonplaats in Portugal. Er waren zo'n honderd gasten op zijn feestje. Ook kon Bobi genieten van een dansoptreden.

Nooit aan de lijn

Hoe het Bobi is gelukt om zo oud te worden? Zijn baasje denkt dat hij het te danken heeft aan de vredige, rustige omgeving waarin hij leeft. Op het platteland, ver weg van grote steden. Bobi hoeft nooit aan de lijn en kan vrij rondscharrelen in de natuur rondom het huis. Dat gaat trouwens wel wat moeilijker nu hij ouder wordt. Omdat hij niet meer zo goed kan zien, botst hij af en toe ergens tegen op.

Met de pot mee

Er is trouwens nóg iets bijzonders, dat Bobi anders maakt dan andere honden. Hij heeft namelijk zijn hele leven met de pot meegegeten. Geen hondenbrokken dus, maar gewoon mensenvoedsel. Dat wassen en weken zijn baasjes wel eerst in warm water, zodat Bobi's maag niet al te kruidig eten hoeft te verteren. 

Anderen lazen ook: Hond Evita heeft een talent voor toeteren

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook