AFP - Sana

Oudste witte neushoorn ter wereld overleden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Verdrietig dierennieuws uit Frankrijk. In een dierentuin in de plaats Nantes is de oudste witte neushoorn ter wereld - die in gevangenschap leeft - overleden.

Sana overleed donderdag op 55-jarige leeftijd. Volgens de verzorgers was ze een neushoorn met een sterk karakter en iemand die de regels bepaalde. Het dier werd in 1964 geboren in Umfolozi, een natuurreservaat in Zuid-Afrika. Voordat ze 26 jaar geleden naar Frankrijk kwam, woonde ze ook al in Duitsland.

Geen modder maar klei

De laatste tijd werd Sana speciaal verzorgd. De oude neushoorn kon niet meer door de modder rollen. Iets wat neushoorns doen om af te koelen, niet te verbranden en om insecten weg te jagen. In plaats daarvan smeerden verzorgers haar af en toe in met groene klei.

Met uitsterven bedreigd

Er zijn twee soorten witte neushoorns: de zuidelijke en de noordelijke. Van de zuidelijke soort (waar Sana bijhoort) bestaan er nog zo'n 20.000. De noordelijke witte neushoorn wordt met uitsterven bedreigd. Vorig jaar overleed het laatste mannetje. Op dit moment leven er nog maar twee vrouwtjes.

Maar er is hoop, wetenschappers hebben zaadjes en eitjes van de laatste noordelijke neushoorns bij elkaar gevoegd. Dat betekent dat er in de toekomst misschien toch nog jonkies kunnen komen.

Anderen lazen ook: Dierentuin filmt geboorte van babyneushoorn.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

O
echt jammer en natuurlijk ook héél zielig! Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.