Zafar, zwemmend in de haven van Amsterdam. Foto: ANP

Overleden dolfijn Zafar gaat naar Texel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Dolfijn Zafar is zeker doodgegaan door een aanvaring met een schip. Dat zeggen onderzoekers. Zijn laatste reis gaat nu naar het waddencentrum Ecomare op Texel. 

Vorige week flipperde hij nog vrolijk rond in de Amsterdamse haven. Daar was hij terechtgekomen na een zwemtocht, helemaal vanuit Frankrijk, achter een vrachtschip aan. Omdat het in het zoete Amsterdamse water niet veilig voor Zafar was, zorgde hulporganisatie SOS Dolfijn dat hij daar weer uit kwam. Het leek daarna goed met het speelse, nieuwsgierige dier te gaan. Hij werd gespot op de open zee, en hij was aan het jagen. Een teken dat hij genoeg voedsel kreeg.

Staart

Toen Zafar woensdag dood gevonden werd op het strand van Wijk aan Zee, was hij zijn staart verloren. Onderzoekers vermoedden al dat Zafar was aangevaren. En dat blijkt nu te kloppen. Waarschijnlijk is hij gebotst met de schroef van een schip. 

Ecomare

Nu gaat Zafar naar het museum van Ecomare op Texel. Hij krijgt daar een plek in een tentoonstelling over skeletten van dolfijnen. 

Anderen lazen ook: Dolfijn Zafar overleden: 'Verschrikkelijk nieuws'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps