Foto ANP

Paarden Oostvaardersplassen verhuizen naar Wit-Rusland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Zo'n 150 konikpaarden uit natuurgebied de Oostvaardersplassen vertrekken half juli naar het natuurgebied Naliboksky in Wit-Rusland. Eerst zouden de dieren nog in juni vertrekken, maar ze moeten nog onderzocht en gechipt worden, vertelt een woordvoeder van Staatsbosbeheer.

Na deze controle moeten de paarden nog dertig dagen in een afgeschermde ruimte blijven. Dat zal ook gebeuren in hun nieuwe thuisland voordat ze daar worden losgelaten.

Discussie

Over de dieren die in de Oostvaardersplassen wonen is al jaren discussie. Het zijn er te veel en er is te weinig te eten voor ze in het gebied. Provinciale Staten van Flevoland besloten vorig jaar het aantal konikpaarden in dat natuurgebied terug te brengen tot 450. Er werden toen ook ruim 1800 edelherten afgeschoten. Tegen het afschieten van de herten die er leven is veel protest geweest. 

Spanje

Het natuurgebied Naliboksky waar de 150 paarden gaan leven is het grootste bosgebied in Wit-Rusland en is zo'n 240.000 hectare groot. Ongeveer dertig konikpaarden werden in maart al verhuisd naar het Noord-Spaanse natuurgebied Atapuerca, vlakbij de stad Burgos.

Anderen lazen ook: Actie tegen eenzame paarden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps