Foto: Fabrice COFFRINI / AFP

Paarden zweven aan helikopter voor onderzoek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Spectaculaire beelden uit Zwitserland. Daar bungelden paarden aan een helikopter. De zoevende dieren waren niet in nood, maar onderdeel van een wetenschappelijk project.

De afdeling Diergeneeskunde van een Zwitserse universiteit werkte hiervoor samen met het Zwitserse leger. Met deze test wilden ze onderzoeken hoe paarden van het leger zo snel mogelijk naar een ziekenhuis of arts kunnen worden gebracht. Als een dier gewond of ziek raakt, willen ze daarvoor helikopters gebruiken.

140 kilometer per uur

Op de foto's is te zien dat de dieren in een soort net onder de helikopter hangen. In totaal werden twaalf paarden vervoerd. Ze gingen tot wel 140 kilometer per uur door de lucht, schrijft paardenwebsite Horses. De experts oefenden ook het voorzichtig optillen en laten zakken van de dieren. Tijdens het experiment waren dierenartsen aanwezig die in de gaten hielden of de paarden het allemaal nog wel zagen zitten.

Fabrice COFFRINI / AFP

Foto's: Fabrice COFFRINI / AFP

Anderen lazen ook: Moederbeer voert grappige strijd met jonkies

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook