Foto: Facebook gemeente Haaren

Waarom ligt dit veldje vol pimpelpaarse poep?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In het dorp Esch ligt het plantsoen vol met paarse hondendrollen. Nee, de honden hebben geen rode bietjes gegeten. De poep is paars geverfd! 

Medewerkers die de parken schoonhouden in Esch, konden in het plantsoen bijna niet meer werken door alle hondendrollen. Daarom bedachten ze een actie om te protesteren tegen al die poep. Ze spoten de drollen helemaal paars!

Schoon veldje

De gemeente Haaren, waar het dorp Esch ligt, zette ook een bord neer bij het poepveldje. 'Onze medewerkers verdienen een schone werkplek', staat er op. 'Dus ruim voortaan de drollen op, anders onderhouden we dit plantsoen niet meer.' 

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Facebook Gemeente Haaren

Zelf opruimen

Binnenkort zal de gemeente de paarse drollen zelf opruimen. Er liggen al twee nieuwe borden en verf klaar voor andere veldjes. Maar de gemeente weet nog niet zeker of ze die echt gaan gebruiken. Ze hopen dat door deze actie meer hondenbaasjes zelf de poep van hun viervoeter opruimen.

Anderen lazen ook: Politiehond Bumper stopt met boeven vangen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

goede actie zeg ik herken het wel hondendrollen Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.