Foto: ShutterStock

Pinguïn uit Antarctica spoelt aan in Nieuw-Zeeland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In Nieuw-Zeeland spoelde een heel bijzondere bezoeker aan: een pinguïn van Antarctica! Hij was wel 3000 kilometer van huis.

De pinguïn kwam levend aan bij de kust van Nieuw-Zeeland. Daar werd hij al snel Pingu genoemd door de bewoners in de buurt. Het dier is namelijk een Adeliepinguïn, die lijken op het tekenfilmfiguurtje Pingu.

Geen vrolijk nieuws

Het is pas de derde keer dat een Adeliepinguïn Nieuw-Zeeland bereikt, erg bijzonder dus! Maar volgens experts is het geen vrolijk nieuws dat er weer een pinguïn zo ver van huis is. Het is volgens hen een teken dat de dieren te maken krijgen met opwarming van het water en daardoor een tekort aan eten in hun eigen leefgebied. 

Vis-smoothie

Een medewerker van de pinguïn-opvang vertelde aan de Britse krant The Guardian dat het dier er wel goed uitzag. 'Hij was wel wat uitgedroogd en had honger, maar verder ging het niet slecht.' Ze hebben hem bij de opvang onder andere een vis-smoothie gegeven, daar knapte hij wat van op! De pinguïn is inmiddels weer vrijgelaten, ze hopen dat hij nu snel de weg naar huis weer vindt.

Anderen lazen ook: Pinguïn Pierre kijkt vaak naar Pingu.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook