beeld asiel

Poes Lola neemt de trein en blijft in Duitsland wonen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Poes Lola uit Winschoten nam deze week de trein en stapte uit in Duitsland. Daar had ze het meteen zo naar haar zin dat ze daar blijft wonen. 

Lola scharrelde altijd al vaak rond bij het station in Winschoten, niet ver van het huis waar ze eigenlijk woonde. Veel reizigers kenden haar want ze liet zich graag door iedereen aaien. Ze sprong ook regelmatig op schoot bij mensen die aan het wachten waren.

Avontuur

Vorige week besloot Lola dat het tijd was voor een beetje avontuur. Ze stapte in een trein en stapte weer uit in de Duitse plaats Weener. Eerst hing ze daar een tijdje rond bij het zwembad. Daar werd ze uiteindelijk gevonden door een voorbijganger. Bij het asiel liet die haar chip uitlezen.

Houden

De Duitse vinder vond Lola zo leuk dat hij haar graag wil houden. Hij overlegde met haar Nederlandse baasjes en die vonden het goed. Lola kwam in Winschoten toch bijna niet meer thuis omdat ze het op het station meer naar haar zin had.

Anderen lazen ook: Verdwaalde poes gaat naar politie

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook